Morsam tur til Oslo

september 30, 2018 19:09:10 Janne Åberg

Karin Monsén med sin idol Jörgen Mårtensson

Karin Monsén med sin idol Jörgen Mårtensson
30 SEP 2018 17:06
Norge, Norge är ett morsamt land! Det kan 53 besökande idrottshistoriker skriva under på.

Tvådagarsbesöket för Westgota IHS i Norge blev en hejdundrande succé.
Mycket tack vare logistikern Lars-Göran Bengtsson och programansvarige Carl-Erik Johnson. Ett kanonjobb gubbar!

När alla 53 plockats upp i bussen och morgonfikat i Vänersborg, bar det iväg till Oslo och fantastiska Holmenkollen, där vi blev trevligt guidade på museet.

Olympiatoppen med Idrettssentret och vår inkvartering, Sportshotellet, blev nästa anhalt. Efter en hälsorik middag var det dags för vår gäst, flerfaldige världsmästaren i orientering, Jörgen Mårtensson. Jörgen är numera bosatt i Norge och frågorna om orientering haglade från intresserade deltagare. Mycket intressant!

Efter en god natts sömn och en makalös frukost, var det dags för nästa superstjärna i orientering, norske Egil Johansen . Han jobbade som lärare och forskare på Treningssentret.
Vilken fantastisk anläggning han visade oss. Att norrmännen är framgångsrika i massor av sporter är ju ingen nyhet och säkerligen har denna storslagna anläggning, med en byggkostnad på en miljard, bidragit till framgångarna. Egil fick svara på massor av frågor bl a den aktuella frågan om astmamediciner. Stort tack för en mycket givande rundvandring.

På hemvägen var det för alla hästintresserade i gänget en högtidsstund, med stoppet på Nordens Travmuseum i Årjäng. Efter en god lunch visades en film  om den berömda Järvsöfaks , med makalösa 201 segrar, varav 42 på raken. En superhäst!
Museet hade mycket att visa upp och stort intresse visade deltagarna när alla typer av hästskor diskuterades.

Många sköna minnen tar vi med oss från resan.
Intelligenstest i form av två frågetävlingar, signerade L-G Bengtsson och Lennart Karlsson. Sångrösterna testades också i fullödig allsång i tonarten WIS-dur.

Stort tack till våra arrangörer som i ett svagt ögonblick lovade en resa även nästa år.

Några bilder, de flesta signerade Lennart Odéen.

PS. En kort videofilm är under bearbetning och kommer senare. DS