18-15 i Tidaholms IHF:s favör i matchen mot Skara IHS

februari 1, 2019 19:02:19 Janne Åberg

Full aktivitet i det segrande Tidaholmslaget Jonny Gustavsson,
Kjell Andersson och Roland Samuelsson Foto: Janne Åberg
01 FEB 2019 12:44
Spännande kamp i Tidaholm.

 


Ett sammanbitet Skaragäng , Bosse Pehrsson, Jan-Olof Bohlin  och Jan-Åke Ek, kämpade väl.

Janne Kindmalm intervjuade Jonny Gustavsson i Tidaholms lag, vilket utmynnade i följande rapport:

Idrottshistoriska Föreningen i  Tidaholm är klara för semifinal i WIS (Westgöta Idrottshistoriska Sällskap)  frågesport.
Seger över Skara IHS med 18-15 i en mycket spännande kvartsfinal som avgjordes i Villan.

-Det var nervöst innan vi kom igång, vi visste inte något om svårighetsgraden på frågorna, men vi lyckades mycket bra och är mer än nöjda, säger Johnny Gustavsson som ingick i tremannalaget
Trion Kjell Andersson, Johnny Gustavsson och Roland Samuelsson representerade Tidaholms Idrottshistoriska Förening och visade ett stort kunnande inom idrottens historia.

20 frågor ställdes i drabbningen och lagen hade bara en minut att tänka till och diskutera sinsemellan på varje fråga. Stressigt med andra ord, men Tidaholmstrion visade kyla när man väl kom igång.
Frågorna som ställdes rörde ett brett register, från bågskytte, brottning till skridsko m.m. Några exempel; vem vann EM-guld i höjdhopp -58 i Stockholm. Rätt svar var Richard Dahl. Vem tog OS-guld i skidskytte 1960, Claes Lestander, Arjeplog. För övrigt var det första gången som skidskytte sod på OS-programmet, förutom 1924 då det fanns en gren som hette militär patrull. Även här gav tidaholmarna ett klockrent svar.

Tillställningen var mycket jämn fram till 5-5, sedan missade Skara och Tidaholmarna höll sedan ledningen, men man följdes åt och vid 13-12 satte tidaholmarna in rycket och vann således med 18-15. Att bara missa två frågor får anses som mer än bra, och det är hittills den högsta segersiffran som uppnåtts i den pågående tävlingen.

Vad missade då tidaholmstrion? Var det en halvnelson eller en nacksving som förde Frank Andersson till VM-guld  i Göteborg 1977. Det var det förstnämnda och tidaholmarna valde således nacksving.

Andra frågan som ställde till problem,var vilken plats skridskoåkaren Jonny Nilsson vann VM -63 och satte världsrekord på 5 000 och 10 000 meter, vem minns inte det sistnämda loppet som kördes i kraftig snöyra. Staden var Karuizawa, Japan. Här krånglade tidaholmarna till det något för sig och man var inne på Sapporo och någon annan ort.

Semifinaler och final avgörs den andra mars vid WIS årsmöte i Vara och då får vi hoppas att tidaholmstrion går till final och tar en inteckning i det nyinstiftade vandringspriset.

Janne Kindmalm