Garvisstatyn invigd

oktober 31, 2017 16:10:13 Janne Åberg

Foto: PeO Jansson Falköpings Tidning Björn "Lill-Garvis" Garlsson var mycket nöjd med statyn av sin far.

Björn ”Lill-Garvis” Garlsson var mycket nöjd med statyn av sin far. Foto: PeO Jansson Falköpings Tidning
31 OKT 2017 19:20
100-tals personer var på plats när statyn av Henry ”Garvis” Carlsson avtäcktes.

En stor folksamling var samlad vid Garvis Carlssons väg, lördag 29 oktober, för att vara med vid invigningen av statyn. Mössebergs musikkår underhöll med pampig musik.

Denna dag skulle Garvis ha fyllt 100 år.
Invigningstalare var Svenska Fotbollförbundets förre ordförande, Lars-Åke Lagrell. Han betecknade Garvis som en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. Hans insatser vid OS i Londondon 1948 är oförglömliga.

På plats var konstnärerna P-A Sandström och Christer Rasmusson, vilka i rekordfart lyckats få statyn klar. Stort tack till dessa. Statyn ska, med belysning, permanent ställas ut vid Garvis Carlssons väg.

Efter ceremonin var det dags för Båsse Johansson att leda ett idrottscafé i falbygdens museums lokaler. I en fullsatt lokal var en stor del av Garvis släktingar på plats. På podiet var bl a  sonen Björn ”Lill-Garvis” Carlsson, som tagit sig ned från Sundbyberg, för att kunna ge många intressanta fakta om sin far.
På plats var givetvis Falbygdens IHS, genom Sven-Erik Hellberg, som bl a förevisade OS-medaljen från 1948. Sällskapet har suttit med i den kommitté som arbetat fram statyprojektet. På Idrottsmuseet i Odenhallen finns en monter med fakta om Garvis, besök gärna den fina utställningen.

En mycket trevligt anordnat arrangemang, vilket kändes som en fin hyllning av Garvis.

För dig som önskar mer fakta om Garvis. Varsågod.